Vi er stolte af og glade for vores baggård. Det er her meget af det sociale mellem andelshaverne opstår og lever. Gården er en sand oase med masser af luft, plads til udfoldelse og et tiltrængt afbræk fra den til tider larmende midtby. Gården er vores allesammens og der er plads til at komme hinanden ved men også at trække sig tilbage og nyde et stille øjeblik i solen. Vi sætter en stor ære i at passe på vores dejlige udeområder og det er derfor forventet at alle andelshavere behandler gården og haven med respekt og at vi i fællesskab passer på havens faciliteter og beplantning.

HISTORIEN KORT FORTALT

I starten af 1900-tallet var det den nyklassicistiske arkitektur der prægede det Aarhusianske bybillede - demokratiske idealer og krav om lys og luft var blandt andet en af bevæggrundende for opførslen af de fire største karreer i Mølleengen, hvoraf Andelsboligforening Aarhus holder til i den største. Karreerne blev bygget til arbejderne som ønskede at komme tættere på arbejdspladserne og med mulighed for at skabe gode rammer for familien. Karreerne bestod dengang af mange små lejligheder og mens solen havde svært ved at nå ned i gaderne mellem bygningerne, var der masser af lys og luft inde i gårdene. En anden lille sjov historisk detalje er at man dengang konsekvent brugte røde teglsten til gadefacader og de billigere, gule sten mod gården.

RENOVERING OG FORBEDRINGER

Andelsboligforening Aarhus har i mange år og af mange omgang arbejdet på at forbedre gårdmiljøet og holde området "i tidens tand". Det er vigtigt at gården indbyder til fællesskab præcis som den var tiltængt da karreen blev bygget i sin tid. Den seneste renovering fandt sted i 2013 hvor gården i samarbejde med Landskabsarkitekt MAA Niels Boldt fik en helt ny og meget funktionalistisk indretning for børn, unge og ældre. Fx er der nu tale om en frugthave, bede med blomster og krydderurter, boldbane, stier og opholdspladser, bakker og hyggelige kroge.

Lundbyesgade, Thorvaldsensgade & Carl Blochs gade, 8000 Aarhus C