top of page

OASE I MIDTBYEN

Andelsboligforening Aarhus er beliggende i en af de største og ældste karreer i Århus. Gården er lukket hele vejen rundt, og udgør derfor en lille oase midt i byen med luft, lys og masser af dejlige faciliteter til alle aldre.

Vi er stolte af og glade for vores baggård. Det er her meget af det sociale mellem andelshaverne opstår og lever. Gården er en sand oase med masser af luft, plads til udfoldelse og et tiltrængt afbræk fra den til tider larmende midtby. Gården er vores allesammens og der er plads til at komme hinanden ved men også at trække sig tilbage og nyde et stille øjeblik i solen. Vi sætter en stor ære i at passe på vores dejlige udeområder og det er derfor forventet at alle andelshavere behandler gården og haven med respekt og at vi i fællesskab passer på havens faciliteter og beplantning.

HISTORIEN KORT FORTALT

I starten af 1900-tallet var det den nyklassicistiske arkitektur der prægede det Aarhusianske bybillede - demokratiske idealer og krav om lys og luft var blandt andet en af bevæggrundende for opførslen af de fire største karreer i Mølleengen, hvoraf Andelsboligforening Aarhus holder til i den største. Karreerne blev bygget til arbejderne som ønskede at komme tættere på arbejdspladserne og med mulighed for at skabe gode rammer for familien. Karreerne bestod dengang af mange små lejligheder og mens solen havde svært ved at nå ned i gaderne mellem bygningerne, var der masser af lys og luft inde i gårdene. En anden lille sjov historisk detalje er at man dengang konsekvent brugte røde teglsten til gadefacader og de billigere, gule sten mod gården.

RENOVERING OG FORBEDRINGER

Andelsboligforening Aarhus har i mange år og af mange omgang arbejdet på at forbedre gårdmiljøet og holde området "i tidens tand". Det er vigtigt at gården indbyder til fællesskab præcis som den var tiltængt da karreen blev bygget i sin tid. Den seneste renovering fandt sted i 2013 hvor gården i samarbejde med Landskabsarkitekt MAA Niels Boldt fik en helt ny og meget funktionalistisk indretning for børn, unge og ældre. Fx er der nu tale om en frugthave, bede med blomster og krydderurter, boldbane, stier og opholdspladser, bakker og hyggelige kroge.

ORANGERI

Generalforsamlingen har vedtaget at der skal etableres et Orangeri i gården, så gården kan nydes og bruges en større del af året. 

Det er dog en forudsætning at orangeriet passes og drives af beboerne samt at der skabes sikkerhed for at orangeriet løbende er i flot stand. 

GRILL I GÅRDEN

Det er både hyggeligt og populært at grille i gården og det er tilladt at stille egen private grill i gården i løbet af sommerperioden. 

LEGEPLADSEN

Legepladsen er helt unik og meget populær. Udført i kvalitetsmaterialer og med stor appel til de kreative legebørn. Her er hængebro, tårnhule i trætoppen, rutchebane, gynger, balancebom, sandkasse og et kæmpe legehus.

Legepladsen ligger centralt i vores lukkede gård omgivet af buske og træer. Boldbanen  og trambolin støder direkte op til legepladsen og alt bruges flittigt af foreningens børn.

 

HAVEMØBLER

Rundt omkring i gården i sommerperioden bliver der stillet havemøbler ud. Møblerne er til fri afbenyttelse af alle andelshavere. Husk dog at stille dem på plads igen og ryd op efter brug. Hvis I opdager at nogle af møblerne er gået i stykker bedes I informere vicevært Hans-Jørgen.

bottom of page